top of page

FYSIURGISK MASSAGE

IMG20231226151528.jpg

Fysiurgisk massage

Dybdegående og velværende massage


Når musklerne arbejder afgiver de affaldsstoffer i form af mælkesyre, kultveilte og urinstof.
Musklerne arbejder selvom du sidder stillle, f.eks. når du sidder foran computeren. Affaldsstofferne ledes naturligt bort fra musklerne via blodkredsløbet og lymfesystemet, men hvis der ophobes for mange affaldsstoffer, kan kroppen ikke følge med og musklen bliver træt, stiv og øm.

Du risikerer, at din krop ophober for mange affaldsstoffer, hvis du sidder stille time efter time fastlåst foran computeren. Det kan også være, at du træner lidt for hårdt. Gør du det, bliver dine muskler også trætte og stive pga. de mange affaldsstoffer.

Fordele ved massage: Når din krop er træt, stiv og øm kan du ikke præstere på samme niveau, som hvis din krop var klar og frisk. Derfor kan fysiurgisk massage være din genvej til at genvinde fleksibilitet og mobilitet. Massage forbedrer også blodcirkulationen og dermed blodforsyningen til hudens celler. Massagen får dermed huden til at se sundere og friskere ud. Huden får mere farve og glød og bliver glattere på sigt.

Massage har også en positiv virkning på kroppens nervesystem. Forskning viser, at massage påvirker kroppens biokemi ved at udløse stoffer, der bekæmper stress, og lindrer smerter. Forskerne har fundet ud af, at blide berøringer øger mængden af hormonet oxytocin, som er et hormon, der fremmer afspænding, ro og hvile. Det gør det blandt andet ved at sænke aktivitetsniveauet i hjernen.

Huden er vores største sanseorgan, som er fyldt med celler, som registrerer temperatur, tryk og smerte.
Cellerne er også følsomme ved blid berøring. Og netop langsom og blid berøring frigør oxytocin, som fremkalder en følelse af velbehag.

bottom of page